Εγκατάσταση Raspberry Pi OS

Το Raspberry Pi είναι ένας, μικρός και φθηνός, υπολογιστής ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να αντικαταστήσει, με μερικές υποχωρήσεις, έναν κοινό υπολογιστή ή να παίξει τον ρόλο ενός διακομιστή (server). Αυτός ο οδηγός περιγράφει τα βήματα για την εγκατάσταση του Raspbery Pi OS σε μια κάρτα microSD, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε το Raspberry Pi σαν επιτραπέζιο υπολογιστή.

Κατέβασμα και εγκατάσταση του εργαλείου Raspberry Pi Imager

Ο οργανισμός του Raspberry Pi έχει δημιουργήσει ένα εργαλείο το οποίο μας βοηθάει να εγκαταστήσουμε σε μια κάρτα microSD το λειτουργικό σύστημα που επιθυμούμε για το Raspberry Pi που διαθέτουμε. Αυτό το εργαλείο είναι το Raspberry Pi imager και μπορούμε να το κατεβάσουμε από τη διεύθυνση https://www.raspberrypi.org/software/

Κατέβασμα Raspberry Pi Imager

Αφού κατεβάσουμε το εργαλείο για το λειτουργικό σύστημα που έχουμε στον υπολογιστή μας (υπάρχουν εκδόσεις για Windows, Mac και Linux), θα πρέπει να το εγκαταστήσουμε και να το τρέξουμε.

Το εργαλείο Raspberry Pi Imager

Επιλογή του λειτουργικού συστήματος που θέλουμε να εγκαταστήσουμε στο Raspberry Pi

Πατώντας το κουμπί CHOOSE OS θα εμφανιστεί μια λίστα με λειτουργικά συστήματα τα οποία μπορούμε να γράψουμε στην microSD. Όπως παρατηρούμε, η λίστα με τα διαθέσιμα λειτουργικά συστήματα είναι χωρισμένη σε κατηγορίες και καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες.

Επιλογή λειτουργικού συστήματος

Στην δική μας περίπτωση, θα επιλέξουμε το Raspberry Pi OS (32 bit), το οποίο είναι πρώτο στη λίστα.. Πατώντας το κουμπί CHOOSE SD CARD επιλέγουμε την κάρτα microSD που έχουμε προηγουμένως τοποθετήσει στον υπολογιστή μας (μπορεί να χρειαστεί κάποιος μετατροπέας).

Επιλογή κάρτας SD

Τέλος, πατάμε το κουμπί WRITE για να αρχίσει η εγγραφή του λειτουργικού συστήματος στην κάρτα.

Σημείωση

Ακολουθώντας αυτήν την διαδικασία, όλα τα δεδομένα της κάρτας θα διαγραφούν.

Εγγραφή του Λ.Σ. στην κάρτα microSD

Μετά από λίγο ώρα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής της κάρτας.

Ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής του λειτουργικού συστήματος στην κάρτα SD

Μπορούμε πλέον να βγάλουμε την microSD, να την τοποθετήσουμε στο Raspberry Pi και να χρησιμοποιήσουμε το καινούριο λειτουργικό σύστημα.

Πρώτα βήματα στη χρήση του Raspberry OS

Κοινοποίηση
Προεπιλεγμένη Εικόνα
Θοδωρής Θεμελής
Άρθρα: 26

Υποβολή απάντησης