“Προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch – Αξιοποίησή του στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων” – “Χρήση Tinkercad για τρισδιάστατη σχεδίαση- Αξιοποίησή του στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων”

Αγαπητοί/-ες συνάδελφοι,

η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας αξιοποιώντας τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας Καστοριάς (ΠΕΚΤΠΕ Καστοριάς) θα υλοποιήσει ενημερωτικές συναντήσεις για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της ΠΕ Καστοριάς με θέματα:

1. “Προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch – Αξιοποίησή του στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων”

Η επιμορφωτική αυτή συνάντηση απευθύνεται σε οποιονδήποτε εκπαιδευτικό επιθυμεί να κάνει χρήση του Scratch είτε  στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων είτε στην διδασκαλία οποιασδήποτε άλλης ενότητας. Απαιτούνται βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση του Scratch. Υπάρχει σχετικό προτεινόμενο θέμα στις “Βιβλιοθήκες Προγραμμάτων Καλλιέργειας Δεξιοτήτων” στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτική Πολιτικής.

Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/Me9R1Zbyff9V6m7Z9

2. “Χρήση Tinkercad για τρισδιάστατη σχεδίαση-  Αξιοποίησή του στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων”

Στη συγκεκριμένη επιμορφωτική συνάντηση οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα γνωρίσουν τον κόσμο των τρισδιάστατων κατασκευών μέσα από το πρόγραμμα Tinkercad.  Το σεμινάριο απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς που θέλουν να αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων ή σε οποιαδήποτε άλλη εκπαιδευτική διαδικασία και είναι εισαγωγικό. Υπάρχει σχετικό προτεινόμενο θέμα στις “Βιβλιοθήκες Προγραμμάτων Καλλιέργειας Δεξιοτήτων” στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτική Πολιτικής.

Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/8HuLCkgREDPYAAPq9

Και οι δύο επιμορφωτικές δράσεις θα υλοποιηθούν δια ζώσης στην αίθουσα του 2ου Γυμνασίου Καστοριάς (Υψηλάντη 39 στην περιοχή Καλλιθέα Καστοριάς) όπου φιλοξενείται ο ΠΕΚΤΠΕ Καστοριάς.  Η συνάντηση για κάθε θέμα θα είναι διάρκειας 2 ωρών εκτός σχολικού ωραρίου  (14:30 – 16:30). Οι ημέρες διεξαγωγής θα προγραμματιστούν βάσει των συμμετοχών, λόγω περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας. 

Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και στα δύο θέματα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την ημέρα διεξαγωγής της συνάντησης με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Πληροφορίες στο email:   pektpekas@sch.gr (Θεμελής Θόδωρος εκπαιδευτικός ΠΕ86, Καλτσιάδου Μαρία εκπαιδευτικός ΠΕ86).


Κοινοποίηση
Προεπιλεγμένη Εικόνα
Μαρία Καλτσιάδου
Άρθρα: 4

Υποβολή απάντησης